Budaörsi raktártűz – OGYÉI: figyelemmel kísérik a gyógyszerellátást

Budapest, 2017. április 26., szerda (MTI) – A budaörsi raktártűz után az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az érintett gyógyszergyártókkal folyamatosan figyelemmel kíséri az ellátást – mondta a hatóság főigazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Pozsgay Csilla hozzátette: a raktárkomplexumban több gyártó tárolta készleteit, és az érintett cégek a környező országokban működő partnereikkel felvették a kapcsolatot, hogy ha szükséges, mozdíthatóak legyenek az ottani készletek. Hozzátette: az OGYÉI a gördülékeny ellátás érdekében kiadja a behozatalhoz szükséges engedélyeket.

A károk felmérése tart, folyamatos annak tisztázása is, hogy milyen gyógyszerek, milyen gyártási számon semmisültek meg vagy sérültek, illetve a tűzben nem érintett, de ott tárolt patikaszerek minőségellenőrzése is meg fog történni – mondta.

A UPS Healthcare budaörsi létesítményében, a Pharmaparkban kedd reggel ütött ki tűz. A raktárkomplexum 15 000 négyzetméteres az irodákkal együtt, egy 5000 négyzetméteres terület égett le.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.