Budaörsi raktártűz – OGYÉI: biztosított a gyógyszerellátás

Budapest, 2017. április 25., kedd (MTI) – Hiánytalan és folyamatosan biztosított a gyógyszerellátás – hangsúlyozta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a budaörsi gyógyszerraktár-komplexumban kedden történt tűzeset kapcsán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

“Az OGYÉI egyeztet az érintett cégekkel, és ha szükséges, a gyártók és forgalmazók számára biztosítja az esetleges hiány pótlásához szükséges engedélyek soron kívüli kiadását” – írták.

Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója felvette a kapcsolatot a legnagyobb gyógyszer-nagykereskedelmi céggel, és arra kérte a vállalat vezetőjét, hogy a megszokott forgalmi mennyiségnél több készítményt ne adjanak át a kiskereskedőknek – olvasható a közleményben.

A UPS Healthcare budaörsi létesítményében, a Pharmaparkban reggel ütött ki a tűz. A cég kommunikációjáért felelős ügynökség az MTI megkeresésére azt írta: több gyógyszercéggel is kapcsolatban állnak, de azt még nem tudják, mely raktárkészletek és milyen mértékben sérülhettek.

Az eset körülményeiről, a tűzoltó berendezésekről és tűzjelző készülékekről a vizsgálat lezárultáig nem tudnak nyilatkozni.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: mintegy 5000 négyzetméteres épület 3000 négyzetméteres raktárrésze kapott lángra. A raktárkomplexum 15 000 négyzetméteres az irodákkal együtt, és 5000 négyzetméteres terület égett le.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.